SABANCI ELAE
SABANCI ELAE
Sabancı Üniversitesi, Boğaziçi ile birlikte İstanbul’daki üniversiteler arasında en zor İngilizce Hazırlık Okulu’na sahiptir. Daha önce hiç İngilizce eğitimi almamış ögrencilerin ilk dakikadan itibaren ELAE sınavına yönelik çalışması kesin bir zorunluluktur! Baştan itibaren ciddi çalışmayan ögrenciler, çok büyük ihtmalle ikinci seneye kalırlar.
4 senedir yoğun olarak Sabancı Hazırlık Okulu’nun tüm kurlarına destek dersleri ve ELAE sınavına yönelik eğitimler veriyoruz.
Sabancı öğrencilerine ve ailelerine, ELAE sınavında başarı için aşağıdaki önerileri sunuyoruz:
İKİ TEMEL YANLIŞ
ÖNERİLERİMİZ
BİZ NE SUNUYORUZ?
İKİ TEMEL YANLIŞ
1. Okul sınavları ve geçme kriterleri daha kolay olmasına ragmen kulaktan dolma bilgilerle ELAE yerine, IELTS sınavına yönelmeleri… Educ olarak biz ögrencilere, düzenli bir şekilde okula devam ederek, geçme kriterlerini yerine getirmelerini öneriyoruz.
2. Öğrenciler, altyapıları uygun olmamasına rağmen okul sınav sistemini küçümsemeleri… ELAE sınavı, hem akademik konu seviyesi, hem de ölçtüğü beceriler açısından oldukça zor bir sınavdır. Bunun yanında hazırlık okutmanlarının haklı önyargıları ve beklentileri öğrencinin işini daha da zorlaştımaktadır. Hocaların ezbere yazılmış bol klişeli essaylere yüksek not vereceklerini sanmak büyük bir hata olur!
ÖNERİLERİMİZ
Hazırlık Okulu’na iyi bir seviyeden başlayan ögrenciler, IELTS ve benzeri sınavları deneyebilirler. Tecrübelerimize göre bu ögrenciler 2 ay içinde IELTS sınavından 6.5 alabiliyorlar.
1. senesi biten ve zayıf ögrenciler, Eylül ayında seviye tespit sınavını hedeflemeli ve ROUTE 4’ten başlamaya çalışmalıdırlar. İngilizce altyapısı zayıf öğrencilerin, eğer ilk sene sıkı calışmamışlarsa 1.5 senede bölüme başlamaları normaldir.
BİZ NE SUNUYORUZ?
– İlk iki hafta öncelikli olarak Akademik İçerik çalışması yapılır. Küresel ısınma, tarih, ekonomi ve psikoloji gibi konularda kelime ve içerik bilgisi çesitli yöntemlerle ögretilir. Örnek vermek gerekirse The Economist ve Foreign Affairs dergilerinden makaleler incelenir.
– Daha sonra profesyonel olarak sınav için hazırlanmış Note-Taking ve While-Listening çalışmaları yapılır. Ders dışı dinlemeler için cbsnews.com/60minutes gibi siteler önerilir.
– Reading, ELAE’de uzunluğu nedeniyle çok zor görünür. Ancak, ölçülen becerilerin bilinmesi halinde, zamanı iyi kullanan ögrenciler gerekli yerlere odaklanarak başarılı olabilirler. Reading becerisinde en önemli gereklilikler advanced vocabulary, structure ve connector bilgisidir. Educ, öğrencilerin bu konulardaki eksiklerini kısa zamanda çözer.
– Writing bölümünde en önemli sorun ezberlenen kalıplar ve klişelerdir. Tüm hazırlık hocaları bu konuda (haklı olarak) çok hassastır. Educ, ögrencilere kendi fikirlerini emek vererek, akıcı ve en az hata ile yazmalarını önerir ve öğretir.